Hur tidigt ser man tecken på lungcancer? – Avsnitt 99

Lungcancerpodden
Hur tidigt ser man tecken på lungcancer? – Avsnitt 99
Loading
/

Elinor Nemlander är distriktsläkare på en vårdcentral i Stockholm och vårdutvecklare och forskare inom cancer på Akademiskt Primärvårdscentrum. I sin forskning fokuserar hon på tidig upptäckt, symptom och tecken på lungcancer i primärvården. Och hon fortbildar om cancerfrågor i Region Stockholm.

Elinor menar att svårigheten att se tidig lungcancer är att det är så diffusa symptom och att kontinuitet i primärvården ofta saknas. Med fler läkare, mer forskning och utökad vårdutveckling inom primärvården kan fler lungcancerfall upptäckas tidigt. Och det är något hon entusiastiskt berättar om i podden! Hon är också ny som primärvårdsrepresentant i den nationella vårdprogramsgruppen för lungcancer.

2 reaktioner till “Hur tidigt ser man tecken på lungcancer? – Avsnitt 99”

  1. Jag blev tidigt upptäkt tack vare en allmänläkare som lyssnade. Har axelprotes trodde det va den som krånglade . Trött i skuldrorna fysiskt jobb. Läkaren lyssnade i området axel rygg hasplade ur mig att jag rökt. Då tar vi axel o lungröntgen sa hon. O där kom det, skugga upptäcktes. O allt drog igång.
    Man kan säga att det va en slump.
    Nu är jag strålad 34 ggr o 3 perioder cg o cancern sover. Stadie 111 bronk lunga.
    Hostade inte, bara trött i skuldror.
    Nu ingen behandling pga stålskador går på cortison. Dosering upp o ner 3 perioder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *