Så minns vi Fredrik – Avsnitt 95

Lungcancerpodden
Lungcancerpodden
Så minns vi Fredrik – Avsnitt 95
Loading
/

Ett hyllningsavsnitt om Fredrik Johansson, som skapade Lungcancerpodden 2016.

Martin Sandelin, tidigare lungläkare, medgrundare av podden och nu anställd i ett globalt team på AstraZeneca, Tommy Björk, tidigare ordförande i Lungcancerföreningen och Ragnhild Franzén, minns Fredrik som vän och förebild.

Fredrik var spetspatienten som ville lära sig allt om lungcancer. Han ville krama ur varje behandling och knäcka koden för lungcancer för att kunna hjälpa andra. Det han gjorde genom podden har varit banbrytande och till stor hjälp för många, både patienter och anhöriga. Fredrik var en stor förebild både som patient och som glädjespridare. Han ville ge andra hopp och visa att det går att leva med lungcancer. Själv hade han ”tur”, som fick 9 år istället mot förmodat 2 år.

3 reaktioner till “Så minns vi Fredrik – Avsnitt 95”

 1. Tack till er alla; Ragnhild, Tommy och Martin.
  Härligt poddprogram som lyckas vara såväl fint som positivt trots det sorgliga i att Fredrik fick lämna sin familj och livet alltför tidigt.
  Ser fram emot fler avsnitt och 100-årsjubiléet 😊
  Mvh, Britta

   1. Stort tack för alla fina podd-avsnitten!
    Dom har verkligen varit och är en livlina att räkna med, varje avsnitt. Ni har gett oss styrka som stöttar, styrka att gå vidare, och som har gett oss nya krafter och hjälper oss se framåt med nya tag. Jag själv är anhörig och har lyssnat på alla avsnitten en eller två gånger, vissa flera gånger och blivit stärkt under tidens gång. Jag beundrar för det första alla de läkare och sjukvårdspersonal som kämpar för oss alla, antingen är drabbad eller anhörig. Många läkare har deltagit i podden med sin sakkunskap och nya intressanta rön som dyker upp, ja, faktiskt dagligen. De har kontinuerlig återkommit med det nyaste rönen via podden, diskuterat med patienter om mediciner och behandlingar, och även vad sjukvården har att erbjuda idag eller i nära framtid.

    Gå in på vår podd, lyssna eller läs även där vad andra har skrivit om sina upplevelser, vad dom har gått igenom, vad dom har tänkt på länge, och alla dessa fina svar som också har kommit in. Jag beundrar verkligen alla dom som har drabbats på något sätt, och har frikostigt delat med sig sina erfarenheter med både tips och råd. De har sträckt ut livlinan till oss alla. Vi är inte ensamma!

    Alltså Stort Tack till alla ni som har deltagit i podd- sändningarna eller skrivit till podden, ni är värdefulla med era erfarenheter och berättelser. Ni har sträckt ut livlinor till oss alla här ute. Det är bara att sträcka ut handen och känna på dom.

    Jag själv har berättat om podden till
    alla våra vänner, arbetskamrater och även för många andra som vi träffar där samtalet kommit in på exempelvis lungcancer. Det finns många frågor att lösa, men det finns även minst lika många svar. Intresset sort.

    Tusen Tack ni som håller i podden,
    ert otroliga engangemang! Vi är glada över att ni finns! 🌹

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *