Andreas, 43, gjorde eget gentest – Avsnitt 88

Lungcancerpodden
Lungcancerpodden
Andreas, 43, gjorde eget gentest – Avsnitt 88
Loading
/

Andreas hade ont i höften och ländryggen, som visade sig bero på lungcancer. Han valde då att göra ett eget gentest, för att få kontroll över situationen. Blodanalysen visade sig stämma med biopsin han gjort på sjukhuset. Men gentestet visade också vilka behandlingar som fungerar och inte för hans speciella mutationer. Dessutom fick han veta vilka studier som kan vara aktuella för honom.

”Det var viktigt att få information tidigt för att känna mig trygg.”

Här berättar Andreas mer om vad testet gett honom och hur han handskas med sjukdomen i vardagen. Andreas är företagsledare och van entreprenör, men känner att han i framtiden vill lägga fokus på annat. Hans råd till dig som nyligen blivit diagnostiserad med lungcancer är:

”Ha tillit till alla positiva patientberättelser som finns i Lungcancerpodden och i Lungcancerföreningens Facebookgrupp!”

3 reaktioner till “Andreas, 43, gjorde eget gentest – Avsnitt 88”

 1. Starkt, klokt, fint och bra. Självklart också ledsamt, men jag tar med mig hoppfullheten och den konstruktiva inställningen. Tack Andreas. ❤️
  PS: där du väljer att rikta ditt engagemang kommer du att göra skillnad.
  / Harald

  1. Tack Harald för att du skriver! Jag tycker också Andreas har en hoppfull syn på sjukdomen, vilket kan vara till hjälp för andra. Jag har vidarebefordrat ditt mail till honom.
   Har du själv några uppslag vad vi kan ta upp i podden framöver?
   Hälsn
   /Ragnhild

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *